Oost-Vlaanderen heeft meeste Cambio gebruikers van Vlaanderen

Oost-Vlaanderen is de koploper van het aantal Cambio deelwagens in Vlaanderen. Het bedrijf lanceerde exact 15 jaar geleden haar eerste 7 deelwagens in Gent en ondertussen is het wagenpark uitgebreid naar verschillende andere gemeenten en steden in Vlaanderen.

Dankzij Gent blijft Oost-Vlaanderen de provincie met het grootste aantal deelauto’s. In totaal zijn er in onze provincie 229 deelauto’s in 11 steden en gemeenten met samen 8.000 gebruikers.

Uitbreiding

Het blijft niet bij 11 steden en gemeenten, want onlangs werden er ook deelauto’s geïnstalleerd in Oudenaarde en vanaf dinsdag kan je er gebruik van maken in Destelbergen. Ook in Wetteren lopen er volop onderhandelingen. “We starten altijd bescheiden met een twee- of drietal wagens”, vertelt directeur van Cambio Geert Gisquière. “De bedoeling is dat het wagenpark meegroeit met het aantal gebruikers, dus hoe meer mensen aansluiten, hoe sneller het wagenpark verder groeit.”

“De bedoeling is om het aanbod verder uit te breiden en mensen te overtuigen van de voordelen die zo’n systeem biedt”, legt Guisquière uit. “Een andere uitdaging wordt de verdere vergroening van ons wagenpark en integratie van andere modi zoals deelfietsen en openbaar vervoer waardoor autodelen als onderdeel van een totaalpakket nog interessanter wordt om te gaan concurreren met de eigen wagen.”

Deelauto’s in opmars

Vijftien jaar geleden plaatste Cambio zijn eerste zeven deelauto’s in Gent en ondertussen staan er in heel Vlaanderen al 722. Het valt dus niet te ontkennen dat autodelen populairder wordt. Ruim 21.000 Vlamingen gebruiken het systeem in 40 steden en gemeenten. Eén Cambio-wagen vervangt tot 13 private wagens.

kasto80

Meest gelezen