Parkeren tussen winkelkarretjes: "Nu moet hij zijn lesje toch geleerd hebben"

De winkelbedienden van een Coto-supermarkt in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires konden er afgelopen weekend niet mee lachen toen ze op het einde van hun werkdag merkten dat iemand zijn auto op een plaats die voorbestemd is voor de winkelkarretjes had geparkeerd. Tijd, dachten ze, om niet alleen een grap uit te halen maar tegelijkertijd de bestuurder een lesje te leren. Alle karretjes werden verzameld en de auto werd vakkundig "ingesnoerd". Foto's daarvan gingen de afgelopen dagen viraal.

Ook al sluit de supermarkt om 21 uur, toch blijft de parking de hele nacht open, bijvoorbeeld voor bioscoopbezoekers die daar alsnog een plaatsje vinden voor hun auto. Maar deze bestuurder maakte het wel erg bont, toen hij zelfs daar geen deftige parkeerplaats meer vond. Hij besloot dan maar zijn wagen op een vrije plek, die dus eigenlijk bedoeld is voor winkelkarretjes, te plaatsen.

Het was Arnold Angelini die rond 23 uur zag wat de winkelbedienden gedaan hadden, er verschillende foto's van maakte en die op Facebook publiceerde. Hij mocht daarna op verschillende Spaanstalige nieuwswebsites meer uitleg geven: "Je moet toch een beetje idioot zijn om dit te doen. Als je geen parkeerplaats vindt waar je het wil, wel, dan moet je op een andere plaats gaan zoeken. Zeker als je niet gehaast bent. Dat komt toch neer op respect voor elkaar in onze samenleving."

"Toen ik, alvorens de film begon, daar passeerde, stond die auto daar nog helemaal niet. Het was pas na de film dat hij daar zo, omringd door winkelkarretjes, stond. Terwijl er duidelijk een bord hangt dat die plek voor winkelkarretjes voorzien is."

"Ik kan alleen maar positief reageren op wat de winkelbedienden gedaan hebben om deze autobestuurder een lesje te leren. Toen ik het zag, was ik tegelijkertijd verrast en verontwaardigd. Alsof je zomaar kan parkeren waar je wil. Ik kan begrijpen dat de winkelbediendes dergelijk gedrag beu zijn en dus actie hebben ondernomen. Nu moet hij zijn lesje toch wel hebben geleerd."

De wagen was de volgende morgen verdwenen. Het is niet duidelijk of de bestuurder de winkelkarretjes alleen weggerold heeft, of dat hij daarvoor hulp gekregen heeft.

Meest gelezen