Man voor de rechter na beledigende berichten over zwaargewonde agent in Luik

Het Brusselse parket heeft een man gedagvaard die online bedreigingen uitte richting de politie na het schietincident in Luik, begin deze week. Daarbij was een agent levensgevaarlijk gewond geraakt. "De man liet ook blijken dat hij blij was dat de Luikse politieman overleden was", zegt het parket. Voor de duidelijkheid, de toestand van de neergeschoten agent is nog onduidelijk, maar de man is niet overleden.

Enkele uren na het schietincident in Luik afgelopen maandag, waarbij een agent levensgevaarlijk gewond raakte, uitte een man van 20 verschillende beledigingen richting politie op de sociale media. Daarvan werd de federale gerechtelijke politie op de hoogte gesteld. Volgens het parket liet de man blijken dat hij blij was dat de Luikse politieman overleden was. Op dat ogenblik hadden verschillende media bericht dat de agent hersendood was, wat niet bleek te kloppen. De man zou ook meerdere beledigingen geuit hebben aan het adres van de politie.

De korpschef van de lokale politie van Luik heeft nu een klacht ingediend tegen de man wegens laster en eerroof. De twintiger werd op 10 september opgepakt en verhoord. In oktober zal hij dan moeten verschijnen voor de correctionele rechtbank in Brussel. Hij riskeert tot 1600 euro boete.

Meest gelezen