© VRT Joost Joossen

Frank Deboosere ruilt fiets voor stapschoenen: "Het is jammer maar ik heb te veel last van artrose"

Frank Deboosere zat 3 uur per dag op de fiets, maar dat is verleden tijd. Om medische redenen moet de 61-jarige VRT-weerman zijn fiets aan de haak hangen. "Ik zit vol artrose en grote fietstoestanden gaan niet meer", zegt hij in "De Weekwatchers" op Radio 2.

Fietsliefhebber Frank heeft het niet meer zo gemakkelijk op zijn stalen ros. De sympathieke weerman vertelde vandaag bij "De Weekwatchers" op Radio 2 dat hij zijn fietsverslaving heeft moeten inruilen voor een wandelliefde. 

"Het is een trieste primeur die ik meeheb", vertelt de weerman. "Ik ben een verwoed fietser en vandaag ben ik ook met de plooifiets gekomen, maar ook de trein is er bij gekomen. Ik zit vol artrose en grote fietstoestanden gaan niet meer."

Deboosere zat ongeveer drie uur per dag op de fiets, maar dat zal nu dus niet meer lukken. "Ik heb overal gezeten, maar dat is voorlopig verleden tijd. Ik werk eraan, maar als mensen me in de trein zien, moeten ze dus niet denken dat ik een valsspeler ben. Het kan helaas niet anders", zegt hij met pijn in het hart.

Frank Deboosere fietste door weer en wind:

Maar Deboosere blijft wel sportief bezig. "Ik ben veel aan het wandelen. Ik doe 10.000 stappen per dag, en dat is fantastisch. Ik ontdek de wereld in het klein. Op mijn Instagramaccount zal je het wel zien, dat staat nu vol kleine beestjes die ik tegenkom. En als ik eens niet aan mijn 10.000 stappen geraak, maak ik een ommetje door de gangen van de RTBF. (lacht) Daar kun je heel veel stappen maken."

Beluister hieronder het gesprek met Frank Deboosere op Radio 2:

Meest gelezen