Videospeler inladen...

44e zaterdag van gelehesjesprotest in Frankrijk: 1.800 manifestanten de straat op in Nantes tegen beleid Emmanuel Macron

In verschillende Franse steden hebben honderden "gele hesjes" gedemonstreerd tegen het beleid van president Emmanuel Macron. Het was de 44e betoging op zaterdag. In Nantes kwamen 1.800 demonstranten op straat en kwam het tot relletjes. 

In verschillende Franse steden hebben honderden Fransen geprotesteerd tegen het beleid van president Emmanuel Macron. In Nantes kwamen 1.800 mensen de straat op en ontaarde het protest in relletjes. Er werd schade aangericht aan winkels en bushokjes. De politie pakte 30 demonstraten op en twee demonstranten raakten gewond.

Verder kwamen er enkele honderden manifestanten op straat in onder meer Nancy, Lyon, Toulouse en Marseille. In de hoofdstad waren er 500 manifestanten en verliep de protestactie rustig.

Meest gelezen