"Ruimtevaarder" van Kommil Foo blijft Lage Landenlijst aanvoeren: "We hebben het gevoel dat er iets niet klopt"

Het nummer "Ruimtevaarder" van Kommil Foo is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot het beste Nederlandstalige lied. Het lied eindigde op de eerste plaats van de Lage Landenlijst van Radio 1 en drie Nederlandse regionale omroepen. Het podium wordt vervolledigd door "Ploegsteert" van Het Zesde Metaal en "Pastorale" van Ramses Shaffy en Liesbeth List. 

Radio 1 en de Nederlandse regionale radiozenders  L1 (Limburg), Omroep Brabant en Omroep Zeeland hebben vandaag de vierde Lage Landenlijst uitgezonden. Jan Hautekiet en Maarten Kortlever (omroep Brabant) hebben de marathonuitzending aan elkaar gepraat.

"Ruimtevaarder" van Kommil Foo werd net als vorig jaar door de luisteraars naar de eerste plaats gestemd. "Het is ongelofelijk dat we winnen voor zo een prachtig lied als "Ploegsteert". Ik heb het gevoel dat er iets niet klopt. Al die helden die we achter ons laten, daar blijft het gevoel bij dat het niet klopt", reageerde Mich Walschaerts van Kommil Foo in de uitzending. De broers Walschaerts van Kommil Foo konden niet aanwezig zijn in de studio omdat ze vanavond optreden in Buggenhout.

"Ploegsteert" van Het Zesde Metaal moet net als vorig jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Het jaar daarvoor stond "Ploegsteert" op de eerste plaats.

Het podium van de vierde editie van de Lage Landenlijst is geen Belgisch onderonsje geworden. Het brons was voor "Pastorale" van Ramses Shaffy en Liesbeth List. "Pastorale" was de nummer een van de eerste editie van de Lage Landenlijst.

"Zoutelande" van BLØF en Geike Arnaert zakte in de top tien van de derde plaats naar nummer zeven. De hoogste nieuwkomer in de Lage Landenlijst is "Steentje" van Brihang.  Dat nummer staat op de zesde plaats.

De top tien van de Lage Landenlijst

1. Ruimtevaarder - Kommil Foo
2. Ploegsteert - Het Zesde Metaal
3. Pastorale - Ramses Shaffy en Liesbeth List
4. Als ze lacht - Yevgueni
5. Tim - Wim De Craene
6. Steentje - Brihang
7. Zoutelande - BLØF en Geike Arnaert
8. Avond - Boudewijn de Groot
9. Mia - Gorki
10. Blauw - The Scene

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen