Verdachte van verkeersagressie in Berchem aangehouden voor poging tot doodslag

De bestuurder (24) die gisteren op de Singel in Berchem na een discussie over een invoegmanoeuvre de andere bestuurder (36) omver reed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is aangehouden voor poging tot doodslag. Dat meldt het parket van Antwerpen. 

Iets voor 17 uur gisterenmiddag is op het kruispunt van de Grote Steenweg en de Singel een discussie ontstaan tussen twee autobestuurders over een invoegmanoeuvre. "De banale discussie is volledig uit de hand gelopen", meldt het parket in een persbericht.

De ene bestuurder was uitgestapt om met de andere te discussiëren. Daarop heeft die de uitgestapte man aangereden. De bestuurder van het aanrijdende voertuig is doorgereden en pleegde vluchtmisdrijf.

Het slachtoffer, een man van 36, raakte zwaargewond en werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

In de vooravond kwam de weggevluchte bestuurder, een man van 24 uit Kontich, zich melden bij de politie. De onderzoeksrechter heeft hem intussen aangehouden voor poging tot doodslag. Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer.

Meest gelezen