Videospeler inladen...

Wie heeft de gouden toiletpot in geboorteplaats van Winston Churchill gestolen?

In Blenheim Palace in Woodstock in het Engelse Oxfordshire, waar de vroegere Britse premier Winston Churchill is geboren, is een gouden toilet gestolen. Het toilet van 18 karaat heet "America" en is vervaardigd door de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Het stond in het kasteel in het kader van een tentoonstelling.

Dieven zijn aan de haal gegaan met een gouden toiletpot in Blenheim Palace in Oxfordshire. De toiletpot was een van de kunstwerken van een tentoonstelling in het voormalige familiedomein van de familie Churchill. Winston Churchill is geboren in Blenheim Palace. Bij de roof is aanzienlijke schade ontstaan, meldt de politie.

De gouden toiletpot is meer dan 1,1 miljoen euro waard en werkt als een normaal toilet. Bezoekers mogen er gewoon op, zij het voor maximaal drie minuten, om wachtrijen te vermijden. In de zaak is een 66-jarige man opgepakt. De gouden pot is nog niet terecht.

Bekijk hieronder beelden van de verdwenen toiletpot:

Videospeler inladen...

Meest gelezen