De Foyer #2: over Arco, de "C" in CD&V en het talent van Ivo Van Hove

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De zevende dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

CD&V verloor bij de verkiezingen van 26 mei een kwart van haar kiezers. Hoe moet het verder met de partij? Afgelopen week publiceerden de zogenaamde "twaalf apostelen" hun analyse. We verzamelden vier betrokkenen aan tafel om het erover te hebben: Francis Benoit, CD&V-burgemeester van Kuurne; oud-boegbeeld Miet Smet; partijlid Felix De Clercq en Peter Wouters, algemeen voorzitter van Beweging.net. Het Arco-dossier kwam al snel ter sprake. Vicepremier Koen Geens kon evenmin aan het onderwerp ontsnappen.

Ook de C in CD&V was een belangrijk gespreksonderwerp. Op termijn moet die volgens Miet Smet uit de naam verdwijnen. Francis Benoit vindt dan weer dat die christelijke identiteit fundamenteel is voor zijn partij. 

En naast politiek ook cultuur in onze podcast. Theater- en operatalent Ivo Van Hove stond al lang op de verlanglijst van "De zevende dag". Van Hove is een regisseur van wereldformaat die werkte met de allergrootsten. We spraken met hem over het geheim van zijn succes, zijn indrukwekkende oeuvre en de projecten waar hij op dit moment mee bezig is. 

Beluister hier de tweede aflevering van De Foyer:

Meest gelezen