Archiefbeeld Italiaanse Alpen ter illustratie
Wikimedia Commons/Danny S.

Drie Belgen omgekomen op vakantie in Italië

In Italië zijn afgelopen weekend drie Belgen om het leven gekomen. Dat melden Italiaanse media en het wordt bevestigd door Buitenlandse Zaken.

In de Italiaanse Alpen in de regio Piemonte, in het noorden van het land, kwamen twee zeventigers om het leven nadat ze in een ravijn waren gevallen.

De twee waren vrijdagavond als vermist opgegeven nadat ze niet waren teruggekomen van een bergwandeling. De hulpdiensten hebben hun lichamen gisteravond gevonden in de buurt van Rassa. Mogelijk zijn ze uitgegleden op een moeilijk begaanbaar bergpad, nadat ze een verkeerde weg hadden genomen.

In het zuiden kwam een vijftiger om het leven tijdens een fietstocht met een groep wielertoeristen. De man werd in de buurt van Lecce aangereden door een auto. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Meest gelezen