Fietser is (even) koning in Antwerpse binnenstad

De 17e editie van Antwerpen Autovrij lokte duizenden fietsers en voetgangers naar de Antwerpse binnenstad. Op vier pleinen werden er ook verschillende activiteiten georganiseerd.

Het gebied tussen de Leien en de Schelde was tussen 11 en 17 uur een paradijs voor fietsers en voetgangers die van het mooie weer wilden genieten. Wie meer wou weten over de nieuwste vervoerstrends kon daarvoor terecht op vier plekken: het Operaplein, de Groenplaats, de Nieuwpoortkaai en de Scheldekaaien. 

Mobiliteitsprofiel

Slim Naar Antwerpen lanceerde ook een online test, waarin je te weten kan komen wat je mobiliteitsprofiel is. Wie z’n mobiliteitsprofiel kent, zal zich volgens de stad efficiënter dan ooit kunnen verplaatsen. Deze tool moet de keuze voor een vervoersmiddel vergemakkelijken. Op de website van Slim Naar Antwerpen kan je de test invullen.

(lees verder onder de foto)

Fietsers wachten aan het rode licht

Week van de Mobiliteit

Morgen, op maandag 16 september, start de Week van de Mobiliteit. Op heel wat plekken kan je kennismaken met alternatieve vervoersmogelijkheden, zoals carpooling, autodelen, (elektrische) fietsen, steps, rolschaatsen,... Heel wat scholen organiseren een 'strapdag', een dag waarop kinderen worden aangespoord om te voet of met de fiets naar school te gaan. 


Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen