Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Grote bosbrand uitgebroken in de buurt van Athene in Griekenland

De Griekse brandweer heeft meer dan 160 brandweerlieden ingezet om een hevige bosbrand in de buurt van Athene te bestrijden. De brand is ontstaan in de badplaats Loutraki. Door een hevige wind is de bosbrand fel uitgebreid.

Meer dan 160 brandweerlieden bestrijden een door hevige wind aangewakkerde bosbrand op een zestigtal km van Athene, zo hebben de autoriteiten laten weten. De brand is zaterdag ontstaan in de bergen die de badplaats Loutraki ten westen van de hoofdstad begrenzen, zegt de brandweer. Het vuur woedt nabij de top van het gebergte. Aan de blusoperaties nemen ook vier vliegtuigen en zes helikopters deel.

De autoriteiten hebben na het uitbreken van de brand vijftig mensen uit een klooster geëvacueerd, en beklemtonen dat geen enkel ander woongebied wordt bedreigd.

Zondag ontstond ook een brand op het eiland Zakynthos in de Ionische Zee. Daar zijn twee zuidelijke dorpen en een hotel ontruimd. Zowat 120 toeristen zijn naar een andere plaats op het eiland gebracht.

Meest gelezen