Miet Smet (CD&V): "Het is nog iets te vroeg, maar op termijn zou ik de C in CD&V laten vallen"

Oud-CD&V-boegbeeld Miet Smet pleit er in "De zevende dag" voor om de C van christendemocratisch in de naam van de partij op termijn te laten vallen. Al zegt ze erbij dat het daar nu "nog iets te vroeg" voor is.

CD&V, de letters staan voor christendemocratisch en Vlaams. Maar als het van Miet Smet afhangt, mag haar partij de C op termijn laten vallen. Ze verwijst daarbij naar heel wat christelijke organisaties in het middenveld die al eerder die stap hebben gezet. 

"We zijn wel een cultureel-christelijke partij, maar geen religieus-christelijke partij meer", geeft Smet aan. Maar, zo zegt ze erbij: "Ik denk wel dat het daar nu nog iets te vroeg voor is."

Partijgenoot Felix De Clerck vindt dat de partij daar in elk geval nu geen energie in moet steken. "Het is een discussie die er echt niet toe doet." Francis Benoit, burgemeester van Kuurne, benadrukt dat die C "onze identiteit is, van veel Vlamingen". "Dat ga je niet verloochenen. Maar of dat nu in de naam staat of niet, het zijn de waarden waarvoor je gaat."

Bekijk hier het fragment uit "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Bekijk hier het volledige debat over de toekomst van CD&V:

Videospeler inladen...

Meest gelezen