© gie Knaeps

Ramsey Nasr volgt Bruno Vanden Broecke op als laureaat van belangrijkste Nederlandse toneelprijs

Ramsey Nasr heeft zondagavond de Louis d'Or 2019 gewonnen voor zijn rol als Jude in het theaterstuk “Een klein leven”. De jury noemt zijn rol “een emotionele en indrukwekkende slijtageslag”. Nasr kreeg de belangrijkste Nederlandse toneelprijs ook al in 2015.

De Nederlandse schrijver en acteur Ramsey Nasr volgt de Belgische acteur Bruno Vanden Broecke op als laureaat van de Louis d'Or. Vanden Broecke won de prijs in 2018. Het is al de tweede Louis d'Or voor Nasr. Hij won de prestigieuze Nederlandse acteerprijs ook al in 2015.

De Theo d'Or ging naar Hannah Hoekstra voor haar rol van Emma in "People, places & things" van Toneelgroep Oostpool. "Ze dwingt ons naar de plek waar ze ons hebben wil. Een magistrale tour de force", aldus de jury. Vorig jaar was de prijs voor Karina Holla.

De Theo d'Or en de Louis d'Or zijn de belangrijkste toneelprijzen voor respectievelijk een actrice en een acteur. Nasr (1974) is schrijver, dichter, acteur en regisseur en trad in 2013 toe tot het vaste ensemble van Internationaal Theater Amsterdam. De prijs voor de beste bijrol bij de mannen, de Arlecchino, ging naar Mark Kraan voor zijn rol van Sam in Cinema. Rosa van Leeuwen won de Colombina voor de beste vrouwelijke bijrol als Honey in Wie is er bang voor Virginia Woolf.

Meest gelezen