Videospeler inladen...

Twaalf mensen verdronken bij schipbreuk toeristenboot in India

In het zuidoosten van India zijn twaalf mensen verdronken, nadat een toeristenboot is gekapseisd en gezonken. Tientallen mensen zijn nog steeds vermist. Dat hebben de politie en plaatselijke media gemeld.

In India is het schip The Royal Vashishta gekapseisd en gezonken. Het schip vervoerde ongeveer zestig mensen, overwegend Indiase toeristen, over de rivier Godavari naar een picknickplaats nabij Rajahmundry in de deelstaat Andhra Pradesh.

Hulpverleners hebben twaalf lichamen geborgen en hebben zeventien anderen kunnen redden, meldt het persbureau Press Trust of India. Het debiet van de rivier was sinds een week snel. Het schip is afhankelijk van de autoriteiten van de zuidelijke deelstaat, meldden plaatselijke media.

Hoe het scheepsongeluk is kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Overladen en slecht onderhouden schepen alsmede geringe veiligheidsmaatregelen veroorzaken dikwijls dergelijke ongevallen op waterlopen in India, vooral tijdens de moesson.

Meest gelezen