Twee jongens van 6 en 9 omgekomen bij brand in Nederlandse Strijbeek, net over de grens

In Strijbeek, een Nederlands dorp net over de grens, zijn twee jonge kinderen om het leven gekomen bij een brand. De kinderen waren aan het slapen toen de brand uitbrak.

De brand brak uit in een houten huis in Strijbeek. Twee jongens van 6 en 9 waren op dat moment aan het slapen en kwamen om het leven. De twee kinderen sliepen bij de grootmoeder van een van de jongens. De andere jongen was zijn vriendje.

De grootmoeder en een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen. De vrouw is bij de brand gewond geraakt, net als de vader van één van de kinderen. Hij sliep in een chalet ernaast en wilde het brandende huis ingaan om de kinderen te redden. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De woning is door het vuur grotendeels verwoest. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet bekend. De politie gaat niet uit van opzet, maar er wordt wel een onderzoek ingesteld.

Meest gelezen