Videospeler inladen...

Zoektocht naar twee vermiste duikers op Belgisch-Franse grens

De grote zoekactie naar twee duikers die sinds zondagnamiddag vermist zijn, loopt nog even door. De boten stoppen met zoeken, maar de helikopter zal het gebied nog tot middernacht afzoeken met infraroodcamera. "We willen nog een laatste poging doen om hen te vinden", klinkt het bij Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC).

Twee sportduikers waren vertrokken uit de haven van Nieuwpoort om voor de Noord-Franse kust naar een scheepswrak te duiken, zo een 12 tot 15 kilometer van de kust.  Hun eerste duik was rond 13.30 uur. Ze bleven langer dan gepland onder water en daarop werd alarm geslagen.

Er werd een grote zoekactie op het getouw gezet, ook voor de kust van Nieuwpoort, want mogelijk zijn de duikers afgedreven.  Daarbij werden een NH-90 reddingshelikopter ingezet, de opvolger van de Sea King, en meerdere reddingsschepen. Ze speurden de zee af "in een zoekvenster dat op de grens ligt", zegt Eva Descamps van het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende.

Twee duikers van de marine en zes vrijwilligers zijn in de vooravond naar het bewuste wrak gedoken om hun vermiste collega's te zoeken.  Dat heeft allemaal niets opgeleverd. De boten zijn gestopt met zoeken, maar de reddingshelikopter zal nog tot middernacht het gebied afzoeken met een infraroodcamera.

Meest gelezen