"Met 150 km/u door centrum Glabbeek racen, kunnen we niet toelaten"

De landelijke gemeente Glabbeek gaat net als in Antwerpen en Mechelen de "patser"-maatregel toepassen. Straatracende auto's kunnen meteen in beslag genomen na controle door de politie. De gemeente heeft last van racende auto's in de kleine dorpskernen.

De gemeente Glabbeek opent de jacht op racende patserwagens. Wie betrapt wordt moet meteen zijn auto aan de kant laten staan.

De laatste weken kreeg de politie verschillende klachten binnen over auto's die aan het racen zijn tegen hoge snelheid in de dorpskernen van de gemeente. 

Straatracen met gedoofde koplampen


Daarom heeft burgemeester Peter Reekmans nu samen met de politie beslist dat zulke wagens meteen in beslag kunnen genomen worden: "We willen dat gedrag aan banden leggen, het gaat trouwens absoluut niet om getunede wagens die wat meer lawaai maken of blinkende kleuren hebben, nee het gaat om echte straatracers, die soms met gedoofde lichten steeds rond dezelfde tijd door de dorpskernen van Glabbeek zeer snel rijden. Dit is echt levensgevaarlijk en kunnen we niet meer tolereren. De politie gaat op de bekende plaatsen controleren en het wordt meer dan een snelheidsboete. Dat haalt weinig uit. We passen de "patser"-maatregel toe en beschouwen die wagens als wapens. Ze kunnen dan meteen ter plaatse aan de ketting. Dit moet echt stoppen."

3 geviseerde wagens

De burgemeester wil geen kliklijn organiseren maar vraagt wel aan alle inwoners om kentekens, uiterlijkheden, merken of nummerplaten van de racende wagens door te geven. Het zou telkens om drie dezelfde wagens gaan die 's avonds en 's nachts tegen elkaar racen.
 

Meest gelezen