Australische politie zet onderzoek naar vermiste Belg Théo Hayez officieel stop

De Australische politie heeft het onderzoek naar verdwijning van de Belg Théo Hayez officieel stopgezet. De 18-jarige Hayez werd het laatst gezien op 31 mei in Byron Bay. Verschillende zoekacties, ook in samenwerking met de Belgische politie, hebben niets opgeleverd. 

De lokale politie van Byron Bay, waar Theo Hayez het laatste werd gezien, heeft de zaak rond de verdwijning van de Belgische rugzaktoerist overgedragen aan justitie. Dat hebben de politie en de 'coroner', een soort onderzoeksrechter, van New South Wales aan het Belgische persagentschap Belga bevestigd. 

Dit betekent dat het politieonderzoek naar de verdwijning van de Belg na 3,5 maanden officieel wordt stopgezet. De zoekactie werd al begin juli stopgezet, nadat een maand lang met man en macht was gezocht naar de 18-jarige Belg die is verdwenen nadat hij een bar had bezocht in Byron Bay, in het oosten van Australië. Ondanks de vele zoekacties werden er nog geen aanwijzingen gevonden.

Familie

Hayez’ vader trok begin deze maand opnieuw naar Australië. Hoewel hij niet veel hoop meer had, wilde hij toch graag antwoorden hebben op de vragen die hij zich met zijn vrouw stelde.

Nu het politieonderzoek wordt stopgezet laat de familie weten dat ze iedereen willen bedanken voor de steun. De familie vraagt nu om hun privacy te respecteren. Intussen hebben honderden vrijwilligers gisteren een wake gehouden, ter nagedachtenis van Théo Hayez.

Meest gelezen