Clown animeert ontslaggesprek: "De managers kregen de ballonnen als afscheidsgeschenk"

Toen Joshua Jack in augustus door de managers van het bedrijf waar hij werkte werd uitgenodigd voor een gesprek, voelde de man uit Auckland, in Nieuw-Zeeland, de bui al hangen. Zeker omdat hem aangeraden werd iemand ter ondersteuning mee te brengen. Ontslag hing dus duidelijk in de lucht. De geschikte persoon daarvoor vond Jack niet een vriend of een vriendin, maar wel een clown. Voor 200 dollar (115 euro) mocht die tijdens het ontslaggesprek zijn 'kunstjes' tonen.

Het was clown Joseph Brosnahan die voor de managers mocht optreden. Op de Nieuw-Zeelandse nieuwswebsite Stuff gaf hij meer uitleg: "Ik werk samen met een aantal evenementenbureaus en van een van hen kreeg ik plots deze ongewone vraag. Men zei me dat het oké was indien ik het niet wilde doen, want al bij al was die vraag behoorlijk zot. Er was immers iemand die zijn ontslag zou krijgen en hij mocht iemand meebrengen om hem tijdens het gesprek waar hij zijn ontslag zou krijgen te ondersteunen. Als grap wilde hij dan een clown meebrengen."

"Ik vond de vraag zelf behoorlijk grappig en dacht: "Tja, waarom niet? Hier zouden we misschien eens goed om kunnen lachen.""

 "Toen we het kantoor van de managers binnenwandelden, keken die toch wel even verbaasd op. Maar ook niet meer dan dat. Ze zeiden enkel: "Oké, je hebt een clown meegebracht. Da’s ongewoon.""

"Ik wist niet goed hoe te reageren. Ik zat daar in mijn kostuum met het idee van: "Hier kan ik beter niet serieus zijn." Ik heb dan een paar ballonnen opgeblazen en er een eenhoorn, een hond en een aap van gemaakt. Die heeft Joshua dan als afscheidsgeschenk achtergelaten."

"De aandacht voelt vreemd omdat ik nooit verwacht had dat ik met mijn dagelijkse job het wereldnieuws zou halen. Mijn tip voor andere clowns die voor iets dergelijks gevraagd worden: "Zie er de humor van in!""

Meest gelezen