Copyright © ©Walt Disney Co.

Mark "de Hulk" Ruffalo reageert op uitspraken premier Johnson: "De Hulk werkt het best in team, alleen is hij een ramp" 

De Britse premier Boris Johnson heeft zich vorige week in de hele brexit-saga aan een vergelijking met de Hulk gewaagd, de groene actieheld uit de stripverhalen en films. "Hoe kwader hij wordt, hoe sterker hij wordt. En dat zal ook zo zijn met ons land", zei Johnson. Mark Ruffalo, de acteur die de Hulk vertolkt in de populaire "Avengers"-films, heeft daarbij toch een paar opmerkingen. 

De Hulk even voorstellen: de schuchtere Bruce Banner is een briljante wetenschapper, maar als hij kwaad wordt, verandert hij - dik tegen zijn zin - in een meedogenloos groen monster dat zowat alles stuk slaat.

Premier Johnson (foto onder) wil op 31 oktober met het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Midden oktober vindt in Brussel een top plaats om mét een akkoord de EU te verlaten, maar als die onderhandelingen op niets uitdraaien, zal Johnson een manier zoeken om zich uit Europa terug te trekken en dat zónder een akkoord. Hij zou daarmee een wet negeren die het Britse parlement onlangs goedkeurde. Om zijn plannen kracht bij te zetten, haalde hij een vergelijking met de Hulk boven.  

"Hij (de Hulk, red.) mocht dan wel in de boeien geslagen zijn, maar wanneer hij geprikkeld werd, kon hij eruit losbreken. Hoe hard hij ook vastgebonden werd, hij kon altijd ontsnappen. Hoe kwader de Hulk wordt, hoe sterker hij wordt. En dat zal ook zo zijn met ons land. We zullen ons uit onze boeien bevrijden", klonk Johnsons gespierde taal in The Mail On Sunday.

AFP or licensors

De "echte" Hulk reageert

De Amerikaanse acteur Mark Ruffalo, die sinds 2012 de rol van de Hulk op zich neemt bij de helden van de "Avengers", heeft toch een paar opmerkingen op Twitter. "Boris Johnson vergeet dat de Hulk enkel strijdt voor het algemene belang.  Boos en sterk kan evengoed dom en vernietigend zijn", laat Ruffalo vallen.

En hij herinnert er de premier aan dat de Hulk "het best in teamverband werkt" want alleen is hij "een ramp". "Bovendien heeft hij altijd dokter Banner aan zijn zijde staan met wetenschap en redelijkheid", besluit de acteur.  

Mark Ruffalo.
Invision

Meest gelezen