Eeklo investeert 350.000 euro in een groenere N9

De stad Eeklo heeft beslist dat de N9 groener moet worden. Dus investeert zij 350.000 euro in meer dan 100.000 bloemen en bodembedekkers, 1.000 struiken en een 110-tal nieuwe bomen.

De N9 is nu nog een grijze zone door de stad Eeklo. Door vraag vanuit de inwoners en de stad zelf, groeide het idee dat vooral de middenberm anders en groener moet, zegt schepen Bob D'Haeseleer (Groen):"Eeklo gaat een volledig groen lint krijgen tussen het station en de ovonde. Maar liefst 100 bomen, 1.000 struiken en 100.000 planten zullen er bijkomen. We willen vooral zorgen dat het niet alleen mooier wordt, maar zeker ook aangenamer voor de inwoners."

Beter voor het klimaat

"We willen anticiperen op het klimaat dat zal veranderen in de toekomst. Door het groene lint zal het koeler worden in de zomer, en uiteraard zal het ook gezonder worden voor de mensen in het centrum."

Aan de hele operatie hangt wel een fors prijskaartje, maar dat valt te verantwoorden, zegt de schepen:"Het kostplaatje bedraagt 350.000 euro. Dat is veel geld, maar als je weet dat tussen de ovonde en het station een oppervlakte van 6600 vierkante meter ligt, en we jaarlijks 25.000 euro uitgeven aan bloembakken en korven, die ieder jaar moeten vernieuwd worden, dan is deze investering zeker te verantwoorden."

Tegen de zomer van 2020 moet de middenberm een groene zone geworden zijn.

Meest gelezen