Zoekactie naar vermiste Belgische duikers in de Noordzee stopgezet

De zoekactie naar twee Belgische duikers die sinds gisteren vermist zijn in de Noordzee, is stopgezet zonder resultaat. De twee doken gisteren naar een scheepswrak, 12 kilometer voor de kust bij de Belgisch-Franse grens, maar ze kwamen niet meer boven.  

Sinds gisteren werd met man en macht gezocht naar twee vermiste duikers die in het water gingen op de grens tussen België en Frankrijk. De Belgische en Franse hulpdiensten begonnen een grote zoekactie met reddingsboten en een helikopter, maar die leverde niets op. Afgelopen nacht werd nog gezocht met warmtecamera's.  

Vanmorgen, bij het eerste daglicht, zette de Franse marine nog een helikopter in, maar ook dat was tevergeefs. De zoekactie is stopgezet. "De overlevingskansen zijn te klein geworden", zegt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC). "We moeten realistisch blijven", zegt Eva Descamps van het MRCC. "De zoekbox die werd uitgetekend op basis van de stroming, is ondertussen zo groot dat zoeken met boten geen zin meer heeft."

Meest gelezen