Toekomst van Waterbus onzeker ondanks succes

De Waterbus op de Schelde en het Albertkanaal is een groot succes. Maar de toekomst is onzeker nu de Antwerpse Haven de financiering wil stopzetten.

Vorige maand, in volle zomervakantie, hebben de Waterbussen nog meer dan 100.000 passagiers vervoerd. Alles samen staat de teller voor dit jaar al op 800.000. Het succes is zo groot, dat de Waterbussen soms zelfs passagiers moeten weigeren. 

De Antwerpse Haven financiert de Waterbussen nu, maar die wil daarmee stoppen. Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA): "We kunnen dat als Haven niet langer blijven aanbieden, maar we gaan er wel alles aan doen dat een andere overheid, Vlaanderen dus, de Waterbus hopelijk kan overnemen. Het is een succesverhaal, niet het minst voor het woon-werkverkeer, en dan moeten we kijken op welk niveau dat verder gefinancierd kan worden."

Meest gelezen