Meryame Kitir geen kandidaat om John Crombez op te volgen als SP.A-voorzitter

SP.A-Kamerfractieleider Meryame Kitir is geen kandidaat om John Crombez op te volgens als partijvoorzitter. Dat heeft ze aangekondigd via Facebook. Vandaag is de procedure voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter van SP.A opgestart. Kandidaten kunnen zich nog tot 4 oktober aanmelden.

"De voorbije weken en maanden hebben heel wat mensen mij aangespoord om me kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van SP.A", schrijft Kitir. Ze heeft er naar eigen zeggen over nagedacht, maar ze past: ze wil naar eigen zeggen partijmilitant blijven, "die voorop gaat in de strijd", namelijk als Kamerfractieleider.  

Of John Crombez kandidaat is om zichzelf op te volgen, is nog niet duidelijk. In de wandelgangen circuleert wel de naam van Conner Rousseau, de 26-jarige fractieleider in het Vlaams Parlement.

Wie zich wel al kandidaat heeft gesteld, is de relatief onbekende Hannes De Reu, voormalig Belgisch kampioen roeien en federaal verantwoordelijke bij jeugdbeweging "FOS Open Scouting". 

Meest gelezen