Spectaculaire inbraak in grote binnenspeeltuin via gat in de muur

In een grote binnenspeeltuin in Wechelderzande bij Lille hebben dieven vannacht ingebroken. Volgens de politie maakten ze eerst de buitenverlichting stuk en maakten ze daarna een gat in de muur. De ravage is groot.

Vorige week was er nog veel te doen over een spectaculaire inbraak bij een juwelier in Antwerpen. Dieven waren daar door de muur binnen geraakt. Blijkbaar heeft dat anderen op ideeën gebracht: in de grote binnenspeeltuin "Mega Speelstad" in Wechelderzande zijn dieven vannacht op dezelfde manier binnengedrongen. 

Eerst hadden ze volgens de politie de buitenverlichting stukgemaakt, daarna hebben ze een gat gemaakt in de muur, en zo zijn ze binnengekomen. "De ravage is groot", vertelt Rudy Remijsen van de politie. "Oude kassa's en oude speelautomaten zijn opengebroken en al het geld daarin is gestolen. Het is opvallend dat een gat maken in de muur nu de werkwijze is om binnen te breken in een gebouw. Ofwel wordt er een gat in de muur gemaakt, ofwel een gat in het dak."

De politie probeert de daders nog op te sporen. In het gebouw was er ook een alarminstallatie, maar die is niet afgegaan. 

Meest gelezen