Twee mannen aangehouden voor het stelen van autosleutels uit zwembadlockers

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft twee mannen aangehouden voor een reeks autodiefstallen. De mannen hanteerden steeds dezelfde werkwijze. Door verschillende zwembadlockers open te breken, konden ze aan de haal  gaan met de autosleutels. 10 auto's werden op die manier gestolen, drie ervan zijn intussen teruggevonden. 

Twee mannen van 25 en 27 jaar zijn afgelopen zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter in Turnhout voor een reeks inbraken in zwembadlockers.  Ze worden onder meer verdacht van diefstal met braak, valse sleutels en bendevorming. Morgen verschijnen de twee voor de raadkamer in Turnhout. 

Sinds 1 augustus vonden er in verschillende zwembaden in de provincie Antwerpen inbraken plaats. Onder meer de zwembaden in Antwerpen, Geel, Brasschaat, Herentals en Mechelen werden geviseerd. De verdachten braken de zwembadlockers open en zochten naar autosleutels. 10 auto's werden op die manier gestolen. Drie ervan zijn intussen teruggevonden.  Omdat er steeds op dezelfde manier te werk is gegaan, werden de zaken gebundeld en leidt de onderzoeksrechter in Turnhout het onderzoek. 

Meest gelezen