Ric Ocasek, vorig jaar, tijdens de introductie van The Cars in The Rock & Roll Hall of Fame
2018 Jeff Kravitz

"Who's gonna drive you home": Zanger Ric Ocasek van The Cars overleden

Ric Ocasek, zanger en gitarist van de Amerikaanse rockgroep The Cars, is dood aangetroffen in zijn appartement in Manhattan. Volgens de politie van New York zijn er geen aanwijzingen van crimineel opzet bij zijn dood. Ocasek en The Cars scoorden in 1985 hun grootste hit met "Drive".

Ocasek bracht tussen 1978 en 2011 zeven studioalbums uit met The Cars. De grootste hits van de band dateren uit de jaren 1970 en 80: in 1979 scoorden ze hun eerste grote hit met "My best friend's girl". 

Het is echter tot 1984 wachten tot de band met "Drive" zijn grootste hit scoort. Het nummer werd geschreven door Ric Ocasek, maar werd gezongen door de bassist van de band, Benjamin Orr. 

(Lees verder onder de bekroonde clip van "Drive")

Naast songschrijver en frontman van The Cars was Ric Ocasek ook solo-artiest en was hij een succesvol producer voor andere muzikanten. Zo producete hij zowel het blauwe als het groene album van Weezer en High/Low van Nada Surf (met daarop de hitsingle "Popular"). 

Herbekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen