Democratie

VRT NWS en het Vlaams Parlement sloegen in aanloop naar de verkiezingen van mei 2019 de handen in elkaar om leerlingen te informeren over politiek en democratie met de EDUbox Democratie.

Deze EDUbox voor jongeren uit het middelbaar onderwijs blijft ook nadien nog bruikbaar. De box laat scholieren op een bevattelijke, speelse manier kennismaken met verschillende politieke systemen en met de democratie zoals we die in België kennen.

Met de EDUbox Democratie moeten jongeren aan de hand van vier vragen komen tot een systeem van samenleven wat stof geeft tot discussie, argumentatie en inzichten. De leerlingen maken daarbij gebruik van nieuw en gearchiveerd beeldmateriaal op maat.

Bekijk hieronder al enkele video's ter introductie. Verder wordt er onder meer gebruik gemaakt van audiovisueel lesmateriaal van KLAAR, op maat gemaakte video's voor de eerste en de tweede graad van het middelbaar onderwijs waarin items uit de leefwereld van de jongeren of uit het wereldnieuws kort worden toegelicht.

Lees hier wat VRT NWS schreef over deze EDUbox bij de lancering. 

Bekijk de video's:

Introductie door Ivan De Vadder

Deel 2 door Ivan De Vadder

Deel 3 door Ivan De vadder