Bekijk hier de interactieve video over democratie

De interactieve videoles over democratie is bestemd voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Zij kunnen deze les individueel en op een moment naar keuze volgen. VRT NWS-journalist Helen Goedgebeur laat leerlingen kennismaken met verschillene politieke systemen en met de democratie zoals we die in België kennen. 

Deze interactieve videoles is het individuele leertraject van de EDUbox Democratie

De interactieve video liever in groot scherm bekijken? Klik dan op deze link en start de video in een apart tabblad. 

Waarover gaat deze EDUbox?

In deze video treedt VRT NWS-journalist Helen Goedgebeur uitzonderlijk op als leerkracht. Doorheen de video laat ze scholieren op een bevattelijke, speelse manier kennismaken met verschillende politieke systemen en met de democratie zoals we die in België kennen.

Aan de hand van vier vragen en onder begeleiding van politiek journalist Ivan De Vadder komen de leerlingen tot een systeem van samenleven. Dit geeft stof tot discussie en inzichten. Tijdens de videoles krijgen de leerlingen ook nieuw en gearchiveerd beeldmateriaal op maat te zien. 

De videoles kan individueel gevolgd worden en bestaat uit stukjes theorie, video’s, oefeningen en interactieve quizvragen. De leerling volgt zijn eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt dingen online op.

Voor wie?

Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Het is een ideale vorm om nieuwe leerstof aan te bieden bij afstandsonderwijs, maar kan ook in de klas worden ingezet. Deze interactieve videoles is gelinkt aan eindtermen en leerplandoelen en sluit aan bij een aantal sleutelcompetenties

De handleiding voor leerkrachten van de EDUbox Democratie kan je terugvinden op de Medium-pagina van EDUbox.

Partners

Deze EDUbox en interactieve videoles zijn tot stand gekomen door een samenwerking van VRT NWS met het Vlaams Parlement

Meest gelezen