Geitje laat zich niet zomaar vangen op snelweg

Het geduld van de autobestuurders werd afgelopen weekend danig op de proef gesteld op de M62 nabij Leeds, in het noorden van Engeland, al konden de meesten wel hartelijk lachen toen de reden van de gigantische file duidelijk werd. Een geitje had zich immers op de weg begeven en het vangen ervan verliep niet van een leien dakje, zelfs niet met de hulp van de opgetrommelde politie en de gestrande bestuurders. De beelden, die via sociale media gedeeld werden, leken dan ook recht uit een komische film te zijn geplukt.

De geit bleek zich dan ook niets aan te trekken van de opstopping die ze veroorzaakt had en deed haar uiterste best om de mensen die achter haar aan holden te ontwijken:

Ben Fry stond ruim 3 kwartier stil, zo vertelde hij aan nieuwswebsite Independent: "Plots stond alles  stil. Ik vond het onmiddellijk plezant dat een geitje erin geslaagd was om een van de drukste wegen in dit land lam te leggen. Dat is misschien de moraal van het verhaal: wees nooit verrast wat de reden kan zijn eens je hier in de file staat."

Uiteindelijk werd het dier, 90 minuten na de eerste oproep dat het dier in de omgeving van de snelweg gesignaleerd was, door de politie gevangen. 

Meest gelezen