Kaap van 100.000 hybride auto’s overschreden

Het aantal hybride personenauto’s in België heeft het afgelopen jaar voor het eerst de kaap van de 100.000 overschreden. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De groei van dit soort auto’s blijft aanzienlijk, maar vertraagt. Ook de groei van het volledige Belgische wagenpark blijkt af te nemen.

België telde op 1 augustus 5.889.210 personenwagens. Het merendeel daarvan zijn nog altijd diesels, maar hun aantal blijft gestaag afnemen: het afgelopen jaar daalde het aantal diesels in België met 5,9% en binnenkort kan hun aantal onder de 3 miljoen zakken. De daling van het aantal diesels wordt gecompenseerd door het aantal benzinewagens, dat met 190.662 eenheden of 7,6% is gestegen tot 2.709.604 wagens.

Hoewel het gewicht ervan in absolute cijfers beperkt blijft, kent de categorie elektrische wagens de sterkste groei, met een toename van 65,9% in vergelijking met vorig jaar. Maar met slechts 15.338 elektrische auto’s vertegenwoordigen ze slechts 0,3% van alle personenwagens.

Hybrides

Dan doen de hybride auto’s het beter: op 1 augustus waren er 110.984 auto’s ingeschreven die zowel op klassieke brandstof (voornamelijk benzine) als elektrisch rijden. De hybrides zijn goed voor 1,9% van het Belgische wagenpark. 

Op een jaar tijd zijn er 27,6% hybrides bijgekomen. In de periode 2017-2018 kende deze categorie nog een groei van 36,5%. Met andere woorden: er komen veel hybrides bij, maar de groei vertraagt relatief.

Meest gelezen