Volg hier de interactieve videoles over nepnieuws

De interactieve video over nepnieuws is bestemd voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs en studenten uit het hoger onderwijs. Zij kunnen deze les individueel en op een moment naar keuze volgen. Journaal-anker Hanne Decoutere is de leerkracht van dienst.

Deze interactieve videoles is het individuele leertraject van de EDUbox Nepnieuws

De interactieve video liever in groot scherm bekijken? Klik dan op deze link en start de videoles in een apart tabblad. 

Waarover gaat deze EDUbox?

In deze interactieve video is Journaal-anker Hanne Decoutere uitzonderlijk de leerkracht van dienst. Samen met de leerlingen neemt zij fake news onder handen. Want wat is nepnieuws precies? En hoe kun je het herkennen? Hanne biedt de leerlingen 10 heldere regels die zij te allen tijde kunnen gebruiken om echt van nepnieuws te onderscheiden. Aan de hand van voorbeelden en verschillende oefeningen maakt zij nadien ware nepnieuwsdetectives van hen. Aansluitend geeft ze ook tips over wat ze moeten doen in het geval ze geconfronteerd worden met nepnieuws.

De les kan individueel gevolgd worden en bestaat uit stukjes theorie, video’s, reportages en interactieve quizvragen. De leerling volgt zijn eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt dingen online op. 

Voor wie?

In tijden van afstandsonderwijs is dit een ideale vorm om nieuwe leerstof aan te bieden. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs en studenten uit het hoger onderwijs. Deze interactieve videoles komt tegemoet aan eindtermen en leerplandoelstellingen, zoals kritisch denken, mediawijsheid, weerbaarheid en respect.

Partners

Deze EDUbox en interactieve video zijn tot stand gekomen door een samenwerking van VRT NWS met MediawijsimecVoetweg 66 en Arteveldehogeschool.

Meest gelezen