Politie neemt tiental auto's in beslag in loods in Zellik

In een loods langs de Brusselsesteenweg in Zellik heeft de politie maandagnamiddag 12 auto's in beslag genomen. Er zijn drie mensen opgepakt. Onderzoek moet duidelijk maken of alle auto's in de loods gestolen zijn.

"De politie zag in de loods toevallig een gestolen Jaguar staan", vertelt Carol Vercarre, van het parket Halle-Vilvoorde. "In de loods werd een man gearresteerd terwijl twee anderen via het dak op de vlucht sloegen. Zij konden met behulp van een speurhond en een helikopter gevat worden”, gaat Vercarre verder. De drie verdachten worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Wagenpark

In de loods vond de politie een tiental auto's en garage-uitrusting. “Of alle auto's gestolen zijn zal nog moeten blijken”, zegt Vercarre. "Het gaat onder meer om Range Rovers, een Audi en een BMW. Maar er zijn ook twee Smarts bij, en ook een Volkswagen Caddy en een Citroën Berlingo." Het lab kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Daarna zijn de twaalf voertuigen getakeld.

Meest gelezen