Rechtenstudenten UHasselt krijgen roze codex na stemming bij alle studenten

Studenten van de faculteit Rechten aan de universiteit van Hasselt mogen elk jaar de kleur kiezen van de codex die ze gebruiken. De codex is het Belgische wetboek dat de studenten elk jaar moeten kopen, maar het kiezen van de kleur is niet helemaal verlopen zoals verwacht.

Het Vlaams Rechtsgenootschap (VRG) heeft voor de verdeling van de codexen eerst een stemming gedaan bij de studenten, maar die stemming gebeurde niet enkel bij de rechtenstudenten. "Ze hebben een stemming gedaan bij álle studenten", zegt vicepraeses Ruben Vandenrijn. "Iedereen kon dus de kleur van onze codex kiezen en als optie zat er ook roze bij. We denken dat de andere studenten die bijvoorbeeld studeren voor dokter, kinesist of ingenieur ons een loer wilden draaien." 

"We zitten ermee opgescheept"

"We mogen ons wetboek ook niet eens kaften, want dan zou je er gemakkelijk spiekbriefjes tussen kunnen steken", zegt Ruben. "Dus wij zitten de komende maanden effectief met een roze codex in de bibliotheek te studeren." 

Meest gelezen