Seingevers staan in Lembeek en niet in Lembeke: koers geannuleerd

Een wielerkoers in Lembeke, bij Kaprijke, is afgelast omdat er niet genoeg seingevers waren. Een groep seingevers had zich vergist en was naar Lembeek, bij Halle, gereden. Organisator Rik Vandeputte vond dat er niets anders opzat dan de koers te annuleren.

Uitgestelde start

Een WAOD-wielerkoers (=Wielerbond Openbare Diensten) is afgelast in het Oost-Vlaamse Lembeke omdat er niet genoeg seingevers waren. De koers zou normaal gezien rond de middag starten, maar er waren op dat moment maar twee van de vijftien seingevers. Door het tekort aan seingevers, stelde de organisatie de start de hele tijd uit. Nochtans waren tientallen renners al aan het opwarmen en zich aan het klaarmaken om te starten.

Vergissing

Hoe het kwam dat er zo weinig seingevers waren, kwam al snel uit. Organisator Rik Vandeputte:"Bleek dat de groep seingevers die verantwoordelijk waren om in Lembeke te komen signaleren, naar een verkeerd adres waren gereden. In plaats van Lembeke, waren ze naar Lembeek in Vlaams-Brabant gereden." De politie Meetjesland Centrum besliste dan samen met de WAOD om de koers te annuleren omdat de veiligheid van de renners niet meer kon gegarandeerd worden.

Financiële kater

"Een echte financiële kater is het voor zowel de organisator als voor de wielerbond. Ik denk dat dit misschien nog een staartje zal krijgen voor de verantwoordelijke van de seingevers die haar werk niet naar behoren heeft gedaan."

Meest gelezen