Tongerse parketmagistraat vrijgelaten onder voorwaarden

De Tongerse magistraat die aangehouden werd omdat hij gesjoemeld zou hebben met oldtimers, wordt vrijgelaten. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Hij mag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. 

Het gaat om een substituut-procureur bij de rechtbank van Tongeren, die begin juli werd aangehouden in een onderzoek naar gesjoemel met oldtimers. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling besliste vandaag om hem onder strikte voorwaarden vrij te laten. Dat werd vernomen bij het parket-generaal. 

De voorwaarden gelden voor drie maanden. Zo mag hij geen contact hebben met andere betrokkenen in het strafdossier en in het oldtimermilieu. Hij krijgt ook een verbod opgelegd om zonder toelating naar het buitenland te gaan en moet zich aan een avondklok houden.

Oldtimers

Bij het onderzoek, dat in februari werd opgestart, bleek dat de parketmagistraat zich op onregelmatige wijze zou hebben beziggehouden met een handel in oldtimers. Dat is niet verenigbaar met zijn job als magistraat. Hij werd samen met zijn vrouw meegenomen voor verhoor. De vrouw mocht na afloop naar huis, maar de parketmagistraat werd aangehouden op verdenking van witwas, valsheid in geschriften, fiscale fraude en poging tot informaticasabotage.

Volgens zijn advocaten verzamelde hij de oldtimers en was hij beslist geen handelaar. Van enig gesjoemel zou geen sprake zijn.

 

Meest gelezen