Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Zeker 26 doden bij terreuraanslag tegen verkiezingsmeeting van de Afghaanse president Ashraf Ghani

Tijdens een verkiezingsmeeting in het centrum van Afghanistan zijn zeker 26 doden en 42 gewonden gevallen. President Ashraf Ghani was aanwezig op de meeting, maar raakte niet gewond. De aanslag is opgeëist door de taliban.

De aanslag vond plaats in Charikar ten noorden van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Een zelfmoordterrorist op een motor heeft zich daar opgeblazen bij een controlepost bij de ingang van een verkiezingsmeeting. Er zouden zeker 26 doden en 42 gewonden zijn gevallen. Onder hen zijn ook kinderen.

President Ashraf Ghani was ook aanwezig, maar raakte niet gewond. De aanslag is intussen opgeëist door de fundamentalistische taliban. Die hebben overigens ook een andere bomaanslag nabij de Amerikaanse ambassade in Kaboel opgeëist. Daar zouden 22 doden zijn gevallen.

De voorbije maanden is het aantal bomaanslagen door de taliban en andere terreurgroepen fors gestegen. Dat heeft wellicht veel te maken met de presidentsverkiezingen van deze maand. Ghani is kandidaat om zichzelf op te volgen, maar er zijn tegenkandidaten.

Onlangs heeft de Amerikaanse president Donald Trump ook een ontmoeting met de leiders van de taliban afgeblazen. Trump wou een akkoord sluiten met de taliban, maar veranderde van mening na een aanslag waarbij een Amerikaanse militair gedood werd.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen