8.000 cannabisplanten gevonden tijdens huiszoekingen in Brussels Gewest: 15 personen aangehouden

In het Brussels Gewest heeft de politie de afgelopen dagen in totaal 8.000 cannabisplanten in beslag genomen. De planten hebben een straatwaarde tussen de 10 en 15 miljoen euro. Er werden 2 verschillende netwerken opgerold. In totaal zijn 15 personen aangehouden. 

De huiszoekingen vonden plaats in het kader van een grootschalig onderzoek naar georganiseerde cannabisteelt. Twee netwerken die afzonderlijk van elkaar opereerden, werden blootgelegd. In totaal vonden er 25 huiszoekingen plaats in onder andere Jette, Brussel, Waterloo en Evere. 

De politie trof 13 plantages aan die elk tussen de 500 en 1.000 cannabisplanten telden. In totaal werden 8.000 cannabisplanten, 46 kilogram marihuana, valse identiteitsdocumenten en 90.100 euro in beslag genomen. 22 personen werden meegenomen voor verhoor, van wie er 15 zijn aangehouden.  

Lees verder onder de foto

Verbrandingsoven

De plantages werden door de civiele bescherming ontmanteld na grondig sporenonderzoek en vaststellingen voor elektriciteitsdiefstal. De  inbeslaggenomen planten werden nadien in de verbrandingsoven van Brussel vernietigd. 

De geschatte straatwaarde van de jaarlijkse opbrengst van de plantages ligt tussen de 10 en 15 miljoen euro.

Meest gelezen