30 herrieschoppers opgepakt in aanloop naar voetbalmatch tussen Club Brugge en Galatasaray

In Sint-Andries (Brugge) zijn 30 Turkse relschoppers opgepakt. Ze liepen rond met knuppels en Bengaals vuurwerk. Vanavond is er de Champions League-wedstrijd van Club Brugge tegen het Turkse Galatasaray.

Vanmiddag had de politie de handen dus al vol met 30 Turkse herrieschoppers. De Turkse voetbalfans zijn niet naar Brugge afgezakt om naar de match te kijken, want ze hadden geen ticket op zak. Ze liepen wel rond met knuppels en Bengaals vuurwerk.

Risicomatch

De politie bevestigt de arrestaties en laat duidelijk verstaan dat ze nog de hele dag, avond en nacht op scherp staat. Hoeveel manschappen er de komende uren worden ingezet, wil de politie niet kwijt. “Maar onze diensten zullen overal zichtbaar aanwezig zijn. Zowel in en rond het stadion als in de binnenstad”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. Deze wedstrijd is duidelijk een risicomatch. In 2002 ontaardde de wedstrijd tussen diezelfde twee ploegen en waren er zware rellen. 

Meest gelezen