Speedboot crasht vlak voor de eindmeet tijdens recordpoging bij Venetië: drie doden 

Gisterenavond zijn bij een ongeval met een speedboot in de buurt van Venetië drie mensen om het leven gekomen. Een van de slachtoffers is racebootpiloot en ontwerper Fabio Buzzi, die tien keer een kampioenschap won.

Ze zaten met vier aan boord, toen de boot omstreeks 21 uur lokale tijd op een dam botste in de buurt van Punta Sabbioni. Eén persoon sloeg overboord en overleefde de klap. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De drie anderen moesten door de brandweer uit het gezonken vaartuig gehaald worden.

Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA waren de opvarenden aan het proberen het snelheidsrecord tussen Monte Carlo en Venetië te breken. De speedboot was maandagochtend in Monte Carlo vertrokken en bijna aan de finish. Het vaartuig van 20 meter lang haalde snelheden tot 130 kilometer per uur.

Naast twee Britten is één van de dodelijke slachtoffers de 76-jarige Italiaanse racepiloot en bootontwerper Fabio Buzzi, een klinkende naam in het speedbootcircuit.

Meest gelezen