AP

"Kom op, Beyoncé verliest van een cameraatje geplakt op een voorruit?"

Afgelopen weekend werden in het Microsoft Theater in Los Angeles de 'Creative Arts Emmys' uitgereikt, een jaarlijks evenement dat vooral de medewerkers achter de schermen in de bloemetjes wil zetten. Vergeleken met de 'Primetime Emmy Awards', die volgend weekend uitgereikt worden, is er voor dit showevenement heel wat minder aandacht en gaat het zelfs vaak geruisloos voorbij aan de wereldpers. Maar niet dit jaar en dat heeft alles te maken met Beyoncé. Daarbij was niet het feit dat ze 6 keer genomineerd was voor haar succesvolle concertfilm "Homecoming" en geen enkele prijs kon winnen doorslaggevend, maar wel het feit dat ze in een van de categorieën verloor van de taxi-karaoke van James Corden. Dat verlies "van een webcam in een auto" pikken de fans niet.

De film "Homecoming" is sinds midden april te zien op Netflix en toonde met spectaculaire beelden onder meer het optreden van Beyoncé op het muziekfestival Coachella. In de categorie 'Outstanding Variety Special (Pre-Recorded)' nam de Amerikaanse zangeres het op tegen James Corden met zijn "Carpool karaoke". In dit programma nodigt Corden een zanger of zangeres uit om wat te praten en te zingen. De uitzending die het tegen Beyoncé opnam was die met Paul McCartney en bevatte ook andere beelden dan enkel in Cordens taxi.

Maar hoe adembenemend de beelden van "Homecoming" ook mochten zijn, het was Corden die met de hoofdprijs ging lopen. En dat lokte onmiddellijk reacties uit als:

Ook Ben Hagarty, cameraman tijdens de opnames van "Homecoming", mengde zich in de discussie door beelden te publiceren waarop te zien was dat het geen sinecure is ze te maken:

Destiny’s Child-lid Kelly Rowland liet via Twitter weten ontgoocheld te zijn: "Ik zou jullie allemaal zeker en vast een Emmy gegeven hebben." James Corden zelf is intussen erg tevreden met zijn prijs en dat vierde hij maandagavond dan ook uitgebreid tijdens zijn "Late Late Show".

Meest gelezen