Meer dan 20 kinderen omgekomen bij brand in internaat in Liberia

In het West-Afrikaanse land Liberia zijn minstens 26 kinderen om het leven gekomen bij een brand in een islamitische school, in een buitenwijk van de hoofdstad Monrovia. Ook 2 leerkrachten kwamen om.

Het vuur brak uit in de nacht van dinsdag op woensdag. Volgens de plaatselijke politie werd de brand veroorzaakt door een elektrische storing. Er loopt een onderzoek.

De brand zou aan zeker 28 mensen het leven gekost hebben, 26 kinderen en 2 volwassenen. Enkel 2 leerlingen, een imam en een leerkracht zouden het gebouw tijdig hebben kunnen verlaten. De slachtoffers werden vermoedelijk in hun slaap verrast door het vuur. De school is ook een internaat.

De Liberiaanse president George Weah uitte op Twitter zijn medeleven met de familie van de slachtoffers: "Mijn gebeden gaan naar de families van de kinderen die gestorven zijn in Paynesville City. Dit is is een moeilijke periode voor de families van de slachtoffers en voor iedereen in Liberia." Weah bracht ook een bezoek aan de plaats van de ramp.

Het komt naar verluidt wel vaker voor in de grote steden in Liberia dat gebouwen instorten door een brand en dat de oorzaak daarvan een elektrische storing is. Maar zelden vielen daar zoveel doden bij.

Liberia is een overwegend christelijk land. Ongeveer 12 procent van de bevolking is moslim.

Meest gelezen