Machelen is parkeertoeristen van luchthaven Zaventem beu en werkt aan nieuwe parkeerregels

De gemeente Machelen is het beu dat toeristen die op de luchthaven van Zaventem het vliegtuig nemen, zich dagenlang parkeren in de Machelse straten. In de gemeente kan je nog gratis parkeren. Zo vermijden heel wat toeristen hoge parkeerkosten op de luchthaven. Machelen werkt nu aan nieuwe parkeerregels om zo de parkeertoeristen uit de stad de weren.

De gemeente Machelen kampt al een tijdje met parkeerproblemen. "In Machelen kan je nog gratis parkeren", zegt schepen Steve Claeys. "Daardoor zien we dat heel wat passagiers van Brussels Airport hun auto hier parkeren om dan via het openbaar vervoer naar de luchthaven te reizen. Ze doen dat om de hoge parkeerkosten op de luchthaven te vermijden. Maar doordat ze hier hun wagen zetten voor een langere periode, kampen wij met een groot tekort aan parkeerplaatsen."

"Langparkeerders niet meer welkom"

De gemeente Machelen werkt nu aan nieuwe parkeerregels. "Het is de bedoeling dat onze inwoners of mensen die onze gemeente bezoeken, wel nog kunnen parkeren. Ik denk dan aan kort parkeren of bijvoorbeeld maximum vier uur. Maar langparkeerders zullen dus niet meer welkom zijn. Het kan niet zijn dat onze inwoners de last moeten dragen van reizigers die geen parking willen betalen als ze op reis gaan."

Het gemeentebestuur hoopt binnenkort het nieuwe parkeerplan voor te stellen. De andere gemeenten die grenzen aan Brussels Airport - Vilvoorde, Steenokkerzeel en Zaventem - hebben al langer een parkeerbeleid dat parkeertoeristen weghoudt.

Meest gelezen