Videospeler inladen...

Uroloog Bo Coolsaet voor de rechter in zaak rond verkrachting minderjarige 

Bo Coolsaet, de uroloog die ook geregeld in de media opduikt, verschijnt vandaag voor de rechter in Antwerpen. Jaren geleden zou hij een minderjarige patiënte verkracht en aangerand hebben. Ook andere patiëntes hebben inmiddels een klacht ingediend voor soortgelijke feiten. Het parket vraagt de vrijspraak.

Een nu 28-jarige vrouw ging in 2006 langs bij Bo Coolsaet om zich te laten behandelen voor blaasontstekingen en chronische bekkenbodempijn. Volgens de vrouw zou Coolsaet haar verkracht hebben met zijn instrumenten en raakte hij ook haar borsten en billen aan. Het slachtoffer was op dat moment 15 tot 16 jaar. Negen jaar later, in 2015, diende de vrouw een klacht in tegen de uroloog voor verkrachting en aanranding. Coolsaet ontkent de beschuldigingen. 

Sinds het nieuws bekend werd, hebben nog vier andere vrouwen een klacht ingediend bij de politie, voor soortgelijke feiten. De advocate van het slachtoffer vroeg daarom om de zaak uit te stellen, omdat ze meer tijd nodig had om de zaak voor te bereiden. Maar de rechtbank ging daar niet op in: de meeste andere klachten waren verjaard of geseponeerd wegens te weinig bewijzen. Daarom is het proces gewoon van start gegaan over de klacht van de 28-jarige vrouw.

"Te weinig bewijzen"

Het parket vraagt de vrijspraak voor Coolsaet. Volgens de openbaar aanklager zijn er te weinig bewijzen. Eerder had het parket al gevraagd om het niet tot een proces te laten komen, bij gebrek aan bewijs. Maar de raadkamer besliste dat er toch een proces moest komen.

Hoogstaande reputatie

Bo Coolsaet schreef verschillende boeken, waaronder "Het penseel van de liefde" en kwam vaak in de media met zijn expertise rond vruchtbaarheids­problemen. 

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen