Betrapt op gsm'en achter het stuur? In de tuimelauto!

Bestuurders in Hasselt die vanmorgen betrapt werden op gsm'en achter het stuur werden uit het verkeer gehaald. Ze kregen meteen een boete van 112 euro en moesten bovendien ook plaats nemen in een tuimelauto die het effect nabootst wanneer je wagen over de kop gaat aan een relatief lage snelheid.

De komende twee dagen organiseert de politie Limburg Regio Hoofdstad een actie met een tuimelwagen. Vanmorgen stond die wagen aan Hogeschool PXL. Niet alleen om studenten bij de start van het nieuwe academiejaar bewust te maken van het belang van het dragen van de veiligheidsgordel, ook werden automobilisten uit het verkeer gehaald die met hun gsm handelingen uitvoerden achter het stuur. En de reacties liegen er niet om: "Ik had het misschien niet zo fel verwacht omdat je maar 4 kilometer per uur rijdt, dus dat is niks vergeleken met als je 100 kilometer per uur rijdt", reageert iemand.

Geschrokken van de impact

Over het algemeen waren de bestuurders en studenten geschrokken van de impact, maar vonden ze deze sensibilisatie nuttig: "Ik heb veel tips gekregen zoals geen losse voorwerpen laten rondslingeren. Je ziet meteen wat er gebeurt in de wagen wanneer er iets los ligt. En ook, dat je je gordel aan de buik moet aantrekken. Dat wist ik bijvoorbeeld niet."

Meest gelezen