Brand in de Antwerpse haven:  petroleumbedrijf ontruimd en honderdtal werknemers geëvacueerd

In het Antwerpse havengebied is deze ochtend een brand uitgebroken in een petroleumbedrijf. De Antwerpse brandweer bevestigt dat het bedrijf werd ontruimd en een honderdtal werknemers werden geëvacueerd. Voorlopig zou de hinder beperkt zijn tot binnen het bedrijf. 

In de haven van Antwerpen brak er deze ochtend een brand uit in een petroleumbedrijf aan de Scheldelaan. De brand zou ontstaan zijn aan een tank met diesel. De operationele coördinatiefase van het rampenplan is van kracht om de hulpverlening zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

De Antwerpse brandweer is samen met de bedrijfsbrandweer ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Dat gebeurt door het vuur te beschuimen.

Evacuatie

Het bedrijf werd ontruimd en een honderdtal werknemers werden geëvacueerd. Er zouden geen buurtbewoners geëvacueerd zijn. De hinder blijft voorlopig beperkt tot binnen het bedrijf, klinkt het bij de Antwerpse brandweer.

Herbekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen