Fabiola-kinderziekenhuis in Brussel breidt uit en wordt een derde groter

Het kinderziekenhuis van de stad Brussel en de ULB wordt met één derde vergroot. Het gebouw dateert van 1986 en was toe aan een grondig renovatie. Er komen meer bedden, een nieuwe spoeddienst en operatiekwartieren. Bij de opening waren de Brusselse burgemeester Philippe Close en OCMW-voorzitter Karine Lalieux aanwezig.

Het nieuwe gebouw is 11.500 vierkante meter groot en breidt de oppervlakte van het kinderziekenhuis met een derde uit. Een state of the art operatiekwartier en een nieuwe spoeddienst zal de acute zorg voor meer dan 50.000 kinderen per jaar garanderen. Het Koningin Fabiola-ziekenhuis is nu het enige ziekenhuis in België waar ze op de afdeling pediatrie een operatierobot ter beschikking hebben om met hoge precisie en met minder invasieve technieken kinderen te opereren.

Nieuwe vleugel ingespeeld

Een zestigtal patiëntjes mocht deze ochtend al spelend met Spiderman- of Star Wars-figuren de spoeddienst en zijn werking ontdekken. "De nieuwe vleugel zorgt ervoor dat we beter inspelen op de noden van zieke kinderen, zegt burgemeester Close.  De kantoren van de gemeenschappelijke directie van het kinderziekenhuis en van het vlakbij gelegen Brugmann-ziekenhuis komen ook in de nieuwe vleugel. Momenteel werken er in het Fabiola-kinderziekenhuis 950 mensen, onder wie 235 artsen en 540 zorgverstrekkers. 

Meest gelezen