Videospeler inladen...

Huiszoeking bij CEO van Proximus Dominique Leroy, gerecht onderzoekt handel met voorkennis

Er is een huiszoeking gebeurd bij de CEO van Proximus Dominique Leroy. Dat meldt Knack en is bevestigd door gerechtelijke bronnen. De huiszoeking is uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar aandelenhandel met voorkennis. Leroy stapt vandaag op als CEO van Proximus. Ze gaat naar het Nederlandse KPN.

Leroy kondigde twee weken geleden haar vertrek bij Proximus aan om naar de Nederlandse sectorgenoot KPN te gaan. Meteen bleek dat ze een maand eerder een pakket aandelen van Proximus had verkocht. Een pakket ter waarde van zowat 285.000 euro.

De beurswaakhond  FSMA was meteen een onderzoek gestart om na te gaan of hier sprake is van handel met voorkennis. Of ze bijvoorbeeld al wist dat ze Proximus zou verlaten. Daarop kan eventueel een administratieve sanctie volgen. Leroy zelf ontkent dat. Op het moment van de verkoop had ze nog niet beslist dat ze naar KPN zou gaan. Naast het onderzoek van de beurswaakhond is nu dus ook een gerechtelijk onderzoek geopend. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze straffen tot vier jaar cel krijgen. 

KPN "neemt kennis van de berichtgeving" over de huiszoeking. Het is niet duidelijk of er ook bij KPN speurders zijn geweest. "In algemene zin kunnen we zeggen dat we desgevraagd meewerken aan onderzoeken van overheidsinstanties", is het enige wat een woordvoerster van het Nederlandse telecombedrijf nog kwijt wil.

Bekijk hier de laatste stand van zaken uit "Het Journaal Laat" met Michaël Van Droogenbroeck:

Videospeler inladen...

Bekijk hier de toelichting van onze gerechtsjournaliste Sofie Demeyer in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen