Rob de Nijs na aankondiging van zijn afscheidstournee en parkinson: "Overdonderd door de massa's steunbetuigingen"

"Ik ben overdonderd door de massa's steunbetuigingen die ik de voorbije uren mocht ontvangen", laat de Nederlandse zanger Rob de Nijs nu weten. Hij kondigde afgelopen week aan dat hij stopt met zingen omdat hij de ziekte van Parkinson heeft. De Nijs trok naar de dokter, nadat hij eind augustus tijdens een concert van het podium was gevallen. De Nijs werkt wel nog bestaande concerten af en plant nog een album en afscheidstournee "zolang zijn gezondheid het toelaat".  

Rob de Nijs is al 60 jaar een klinkende naam in Nederland en Vlaanderen met talloze hits als "Het werd zomer", "Malle Babbe" en "Banger hart". Hij vertelde in een interview in het weekblad Privé dat hij langzaam gaat afbouwen. De zanger weet sinds enkele weken pas dat hij in het beginstadium zit van de ziekte van Parkinson.

De Nijs (76) liet zich onderzoeken nadat een filmpje de ronde deed waarop te zien was hoe hij achterover viel tijdens een concert. Hij vond het naar eigen zeggen vreselijk dat mensen dachten dat hij dronken was. Het verdict was dus parkinson. Symptomen van de ziekte, waarbij hersencellen afsterven, zijn: beven, trager bewegen (schuifelend stappen) en stijve spieren.

Bekijk hier de beelden van de valpartij:

De Nijs plant zijn huidige tournee af te werken (met een laatste optreden op 18 juni in Heist-op-den-Berg), waarna een afscheidstournee volgt. Tussendoor komt er een laatste studio-album, De Nijs' veertigste plaat.

"Ik ga nog een tijdje door met optreden, zolang mijn gezondheid het toelaat en alle concerten die op het programma staan van de lopende tournee, worden in Nederland en Vlaanderen netjes afgewerkt. Meer dan ooit heb ik zin om met mijn bandje en mijn liedjes het publiek te charmeren. Muziek heeft een groot deel van mijn leven bepaald en ik geniet er nog steeds van als ik op het podium sta", reageert de zanger in een persbericht. 

Jonas Roosens

Meest gelezen